bieten-pagin.jpg

Bieten

Slechts 80 cm hoog maar belangrijk voor de suikerindustrie: de suikerbiet. Al 35 jaar werken we samen met Rasenberg Wagenberg BV voor het produceren van de biet. Gedurende de maanden april tot soms wel januari zijn wij, naast het grondverzet, ook druk met het zaaien en rooien van bieten, maar ook met het zaaien van cichorei en rooien van knolselderij. Met deze ervaring hebben wij niet alleen de machines, maar ook de kennis in huis voor het realiseren van een succesvolle oogst.

Schone bieten

Met onze grote Vervaet Beet Eater kunnen wij snel en efficiënt uw suikerbieten rooien. De vijf wielen van deze bietenrooier zorgen voor een goede bodemdruk, waardoor uw land in prima staat blijft. Ook na het rooien. Zodra de bieten uit de grond worden getild, worden ze direct schoongemaakt. De lange reinigingsweg zorgt ervoor dat de bieten vrijwel zandvrij op de hoop worden afgeleverd. Klaar voor transport naar de fabriek.

Het rooien van de knolselderij gebeurt met dezelfde bietenrooier. De machine wordt echter dusdanig aangepast om beschadiging, met als gevolg rotting van de knolselderij te voorkomen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Wilt u meer weten?